Politsei esimene mure on ikka väiksemad pidulised, keda lapsevanemad saadavad Tallinnasse suurele kultuuripeole laulma ja tantsima. Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna juht Kristian Jaani sõnul on igati loogiline, et parim ettevalmistus väikestele pidulistele pealinnas ohutult hakkama saada tuleb ikka kodust. „Kindlasti tuleks lapsi manitseda liikluses ülemeelikustest hoiduma ning kuulama koori või tantsurühmaga kaasas olevate täiskasvanute sõna,“ sõnas ülemkomissar Jaani, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

Jaani usub, et noorte lauljate ja tantsijatega tegelevate saatjate ettevalmistus on olnud tasemel ning lapsevanematel pole liigseks muretsemiseks põhjust. „Eks õnnetused käi ikka mööda inimesi, kuid koos saame anda parima, et neid ära hoida,“ sõnas ülemkomissar. “Lapsed peaksid ikka liikuma grupis koos täiskasvanud saatjaga ning nii harjutusväljakutel kui ka majutuskohtades tuleks vaadata, et midagi väärtuslikku ei jääks ripakile.“

Peost osavõtjatel on kõigil ka kaelakaart, kuhu on kirjutatud majutuskoha ja tema grupijuhi või juhendaja kontaktid. „See kaart peaks lisaks lastele ka täiskasvanutel kogu aeg kaasas olema, et kasvõi näiteks eksinuna võimalikult kiiresti ja ohutult õigesse kohta jõuda,“ selgitas ülemkomissar Kristian Jaani.

Politsei soovitused, mida lapsevanemad oma võsukestele võiksid üle korrata:

- Tallinnas on liikluspilt ülejäänud Eestist intensiivsem, tuletage võsukesele meelde olulised liiklustõed: kus ja kuidas sõiduteed ületada ning mitte tormata.
- Ületa tänavat AINULT selleks ettenähtud kohas, ülekäigurajalt või rohelise tulega. Tänavat ületama asudes veendu, et kõik sõidukid on peatunud.
- Trammipeatuses – trammi sisenemiseks tohib sõiduteele astuda alles trammi peatumisel.
- Ära jäta oma asju järelvalveta ega palu neid valvata võõrastel isikutel.
- Ära laena oma mobiiltelefoni helistamiseks juhututtavale või võõrastele isikutele, isegi mitte kella vaatamiseks.
- Hilisel ajal ei ole hea mõte üksinda linna peale minna. Kui vaja majutuskohast välja minna, anna sellest kindlasti oma juhendajale teada, et kuhu lähed ja millal tuled.