Kahe sõiduki — Jaguar XJR-i ja Toyota Landcruiseri turuväärtus on politsei andmetel kokku 1,5 miljonit krooni. Jaguar oli ärandatud praeguseks maksuskandaali sattunud tubakaärimehelt Vahur Jegorovilt, kirjutas Postimees.

Tallinna politsei pressiesindaja Timo Tarve sõnul sai politsei võimalike ärandatud autode kohta vihje 29. juulil. Tallinnast Tehnika tänava 59/61 majade juures asuvatest garaažidest leitigi kaks kahtlast sõidukit.

1999. aastal valmistatud Jaguar XJR oli ärandatud möödunud aasta 27. augustil Tallinnast, Toompuiestee 21 maja juurest. Sõidukile oli kinnitatud valed registreerimisnumbrid. Täiesti uus Toyota Landcruiser varastati 14. juulil Tallinnast keskturu juurest.

Politseile on autovarguses kahtlustatavate isikute ring teada.

Tarve ütles, et mõlema auto varastamise eel näpati nende omanikelt kõigepealt võtmed. Varavastaste kuritegude talituse komissar Rainis Sinikas lisas, et kallimate sõiduautode puhul on esmalt võtmete vargus ja seejärel auto ärandamine ülilevinud.

Politsei manitseb autoomanikke valvama oma autovõtmete järele, sest suvel on neid eriti kerge varastada.

Sinikas ütles, et ühe neljapäeval leitud luksusauto võtmed varastati selle omaniku teisest autost. Tavapärane on see, et vargad jälgivad autoomanikke ja võtmed kaovad nende taskust kaubanduskeskuses või söögikohas. Sinikas ei soovita võtmeid hoida kergelt kättesaadavas kohas ega jätta neid rannas valveta.

“Randadest varastatakse sel moel päris palju autosid,” rääkis Sinikas. “Uued autod on heade turvasüsteemidega, millele varaste jõud tihti peale ei hakka.”