“Tava kohaselt annab pulmarong signaali ja kuna parkimiskeelualal seisid praamijärjekorras olevad autod, tahtsime ka neile märku anda, et meie autod mööda pääseksid,” ütles reedel abiellunud Kadri Eesti Päevalehele.

Tema abikaasa, autoroolis olnud Hannes juhatati seepeale politseiautosse ning päriti, kas ta on lihtmenetluse otsusega nõus. “Kui ma uurisin, mis otsus on, siis sellele jäi lõpuni vastus saamata,” lausus Hannes. “Kui seaduse järgi võtta, siis signaali sai tõesti lastud, aga keegi ei eeldanud, et pulmarongi puhul võiks sellest probleeme tekkida.”

Väljas kogunesid pulmalised politseinikele selgitusi andma ning pulmafotograaf tegi pilti.

“Nooremkonstaabel Aldis Adelmanni ärritaski ilmselt see, et olukorda pildistati ja ta käsutas kõik inimesed autost 20 meetri kaugusele,” sõnas Kadri. “Kuna mu vend tõstis vahepeal häält, hakkasid sugulased teda eemale viima.”

Et konflikti leevendada, vabandas Kadri oma sugulaste käitumise pärast. “Politseinikule see ei sobinud ning ta nõudis, et toodagu see noormees talle kohale.” Vastasel korral ähvardas ta teha protokolli pruudile, nagu oleks tema politseile kallale tunginud.

Vahepeal kutsuti sündmuskohale veel üks politseiauto. “Küsisin, miks nad kutsuti. Üks vanem politseinik vastas, et väljakutse põhjuseks oli see, et purjus seltskond kippuvat kaklema,” meenutas pulmaline Ene-Reet. Nii tema kui Kadri kinnitusel olid kõik pulmalised kained ning mingit kaklust ei toimunud.

Haapsalu politseikomissari Ahti Oleski sõnul olid politseinikud operatsioonil, kus kontrolliti Saaremaa üritustelt tulevaid ja Saaremaale sõitvaid autosid.

“Intsident sai alguse sellest, et seltskond tuli praamilt maha, läks parklasse ja sealt väljasõidul tekkis probleem praami peale minevate autodega. Kuna sadama parklast on keeruline välja sõita, kui praami peale minevad autod on ees, anti signaali ja sellega jäid nad ka patrullile silma. Neid kontrolliti ja leiti, et kõik roolisolijad olid kained. Toimus küll väike sõnavahetus, aga see lahenes rahumeelselt. Politseinike eesmärk oli hoida avalikku korda ja kedagi ei karistatud,” kommenteeris Olesk toimunut.