“Minuni jõudsid kuuldused, et politseinikud ahistavad Pirital nudiste ja otsustasin minna kontrollima,” jutustas Uno Meremaa Eesti Nudistide Seltsist.

“Võtsin kivi peal päevitamisasendi sisse ja varsti märkasingi, et politseivärvides auto sõidab aeglaselt mööda rannaäärt. Auto siiski ei peatunud ning kedagi otseselt ahistama ei tuldud,” lisas ta Eesti Päevalehele. Meremaa kinnitusel käivad politseinikud rannas alastipäevitajaid ahistamas üle päeva.

“Kedagi kinni võetud ei ole, kuid tegu on siiski psühholoogilise terroriga,” arvas nudistide õiguste eest võitleja. Tallinna politseiprefektuuri pressiosakonna juhi Kristi Künnapase sõnul on Ida politseiosakonna konstaablid peale seda, kui Pirita linnaosavanem probleemi tõstatas, käinud korduvalt rannariba kontrollimas.

Juhtivkonstaabel Karina Fesjuki sõnul on alastipäevitajad politsei suhtes üsna kartlikud ning panevad vormis politseinikku nähes kiirelt rannarõivad selga.

Künnapase sõnul ei ole kehtiva seadusandluse kohaselt alasti päevitamine keelatud ning seetõttu ei saa nudiste ka karistada.

“Kui me soovime alasti päevitamise keelata, siis tuleb vastav punkt avaliku korra eeskirjadesse sisse viia,” selgitas Künnapas.

Künnapase sõnul näeb politsei lahendust kolmepoolses kokkuleppes. “Saatsime linnaosavanem Ülle Rajasalule kirjaliku vastuse, milles soovitasime kokku kutsuda politsei, linnaosa ja nudistide kolmepoolne ümarlaud, et probleemile lahendus leida,” rääkis Künnapas, lisades, et politseile ei ole nudistide siivutu käitumise kohta ühtki avaldust peale linnaosavanema oma laekunud.

Meremaa hinnangul on Tallinnas ja lähiümbruses 2000 kuni 3000 nudisti, kellel oma rand puudub. “Ega see Pirita mingi hea koht ei ole, aga inimesed on harjunud seal käima ja paremat ka ei ole,” sõnas Meremaa. ”

Meremaa nägi ühe võimaliku lahendusena Pirita rannast paarisaja meetri pikkuse rannariba eraldamist nudistidele.