„Teade ei ole siiski veel registreeritud, kuna selles puudus osa vajalikku infot,“ ütles Link Delfile.

See on ka esimene teade laupäevase ürituse kooskõlastamisest võimudega. Lingi sõnul on politseile nüüd teada nii mootorratturite peamised liikumismarsruudid ning sündmuste käiku jälgitakse nii Vao külas kui ka sinna viivatel teedel. „Kui palju inimesi rongkäigul osaleb, on keeruline prognoosida, kuid politsei rõhutab, et ka need inimesed, kes ühissõiduga jooksvalt liituvad, peavad järgima koosoleku korraldajate poolt kehtestatud nõudeid. Samuti tuleb kõigil osalejatel jälgida liiklusreegleid ning avalikus kohas viibimise üldnõudeid,“ ütles Link.

Korrakaitseseaduse kohaselt on avaliku koosoleku korraldaja kohustatud määrama üritusele korrapidajad, kes jälgivad meeleavaldusel toimuvat ning lõpetavad selle, kui tekib oht avalikule korrale, muuseas ka kui peaks ilmnema, et koosolek „õhutab vihkamist, vägivalda või diskrimineerimist rahvuse, rassi, nahavärvi, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, seksuaalse sättumuse, poliitiliste veendumuste või varalise või sotsiaalse seisundi alusel või mille eesmärgiks on kuritegude toimepanemine või nendele õhutamine.“

„Korraldajad on kinnitanud, et mõistavad omapoolset vastutust ürituse rahumeelse läbiviimise eest,“ ütles Indrek Link. Hetkeseisuga on ürituse Facebooki lehel Vao külla sõitmas 1022 mootorratturit, lisaks veel 222 kiirendusvõistluste kogukonna street.ee kasutajat.