Kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liikluse rahustamine ja seeläbi õnnetuste arvu vähendamine, teatas maanteeameti pressiesindaja.

Hetkel on käimas testperiood, mille jooksul seadistatakse kiiruskaamerate tööd ning kontrollitakse andmete liikumist maanteeameti ja politseiameti infosüsteemide vahel. Tänaseks on paigaldatud Tallinna-Tartu maanteele kuus kiiruskaamerate mõõtekabiini. Järgnevatel nädalatel jätkub kiiruskaamera mõõtekabiinide paigaldus.

Testperiood ei too liiklejatele kaasa mingisuguseid karistusõiguslikke tagajärgi, st väärteomenetlust või isikute trahvimist ei toimu. Kiiruste automaatkontrolli terviksüsteemi käivitamine on kavandatud käesoleva aasta novembrikuu lõppu. Avalikkust teavitatakse süsteemi rakendumisest eelnevalt meedia vahendusel ning kiiruskaameratega kaetud teelõikudele paigaldatakse automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.

28. jaanuaril 2009. a sõlmisid Maanteeamet ja AS Alarmtec hankelepingu 16 statsionaarse kiiruskaamera ostmiseks ja paigaldamiseks Tallinna-Tartu maanteele.

Vastavalt lepingule kohustub töövõtja välja arendama kiiruste automaatkontrolli terviksüsteemi, mis hõlmab põhimaanteele E263 Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa 16 statsionaarse automaatse kiiruskaamera paigaldamist, nende ühendamist reaalajas andmekeskusega, arvuti töökohtadega varustatud andmekeskuse rajamist ja kiiruskaamerate hooldust ning taatlemist 5 aasta jooksul. Kiiruskaamerad on varustatud turva- ja häireseadmetega, mille signaalidele vastavalt reageeritakse.

Kaameraprojektiga saab tutvuda interneti aadressidel www.mnt.ee/kiiruskaamerad ja www.politsei.ee/kiiruskaamerad.