Töörühma juhi sõnul saadetakse lähiajal prokuratuuri kriminaalasjad, kus on muuhulgas esitatud süüdistused mitmeid aastaid tegutsenud peaorganisaatoritele. Samuti on tuvastatud kaks alaealiste vahendamist, teatas Delfile Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

“Inimeste jaoks tähendab see, et üheksas asutuses on majandusliku varitegevuse all õitsenud ebaseaduslik äritegevus lakanud ning ebamugavate naabrite pärast ei pea enam muretsema,” rääkis töörühma juht.

Esmakordselt ootavad kohtulahendit kriminaalasjad nii arvukate kuriteofaktidega, mis paljastavad ulatusliku kuritegeliku võrgustiku väikseimatest lülidest kuni kogu tegevust korraldanud isikuteni.

Töögrupi juhi sõnul tingib tööspetsiifika, et pidevalt ei saa anda informatsiooni uurimise käigu ja võimalike kahtlusaluste kohta. “Tegelikult käib töö pidevalt, lihtsalt see töö saab nähtavaks teatud ajaperioodi tagant,” täiendab ta.

Vahendamist on keeruline tõestada, sest harilikult ei jää sutenööri ja prostituudi kokkulepetest maha mingit tõendit. “Tõendamine on problemaatiline ka prostituudi vastuseisu tõttu, sest tal on hirm kaotada oma sissetulek,” kirjeldab ta pisut töö keerukust.

Nelja inimesega töögrupp alustas tööd eelmise aasta novembris. Grupi eesmärgiks on prostitutsiooni vahendamise suhtes andmete kogumine, jälitusmenetluse teostamine ning kriminaalasjade kohtueelne menetlemine.