„Keskkriminaalpolitsei otsus edastada avaldus riigiprokuratuurile näitab, et Tallinna linnajuhtide rikkumised on tõsisemad kui me esialgu arvasime. Paistab, et Edgar Savisaar on otsustanud kõik mängu panna ega hooli enam sellest, kas tema linnapea kohalt lahkumise järel tuleb Tallinna linnajuhtidel käia kohtuteed saja tuhande või kümne miljoni euro pärast,“ ütles Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat SDE teatel.

Sotsiaaldemokraadid umbusaldavad tänasel linnavolikogu istungil linnapead. „Ebaseaduslik poliitreklaam ja Keskerakonna kampaaniatega seotud mittetulundusühingute ning keskerakondlaste juhitavate teiste kohalike omavalitsuste toetamine on kõik osa süsteemist, mille kaudu tallinlaste maksuraha linna eelarvest välja voolab,“ selgitas Liivat umbusaldamise põhjuseid.

Anto Liivat ja Hanno Matto viitasid oma avalduses sellele, et Keskerakonna juhtide linna raha eest isikliku kampaania tegemise puhul on korruptsioonivastase seaduse järgi tegemist avalike vahendite korruptiivse kasutamisega, mis on olemuselt süütegu, mille eest karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut.