"Bussiradadel sõitmisega tegeletakse tavapärase liiklusjärelevalve käigus: kui politseipatrull näeb bussiraja ilmselget väärkasutamist, siis võetakse rikkuja ka ette," selgitas Sang.

Erilist teravdatud tähelepanu või eraldi sellesuunalisi operatsioone ei ole Sanga sõnul siiski tehtud. Samuti on tema sõnul võimatu öelda, kui palju bussiradadel sõitjatele trahvi on tehtud, kuna see kuulub statistikas kategooria "muu rikkumine" alla. "Tõenäoliselt kellelegi ikka on tehtud," täpsustas Sang.

Augustis rääkis politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja korrakaitse alal Tarmo Miilits Eesti Päevalehele, et bussiradade lisandumine tuli ka politseile ootamatult ja kuigi neil on järelevalve kohustus, siis järelevalve tugevdamiseks ressursse pole.

"Seadusega on meil loomulikult järelevalve kohustus. Aga keskendume ennekõike prioriteetidele ehk kohtadele, kus saame kõige rohkem inimelusid säästa. Jõuame aeg-ajalt ka ühistranspordiradadele kontrollima, aga mingit jahti me ei pea," rääkis Miilits siis ning paistab, et olukord on sama ka praegu.