Pärast õnnetust tuvastati BMW roolis olnud Heleryl narko kiirtestiga kanepi tarvitamise tunnused. Sellest lähtuvalt otsustas politsei alustada kriminaalmenetlust joobes juhtimise paragrahvi alt.

"Juhtunu uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust," kinnitas PPA pressiesindaja Kerly Virk täna Delfile. "Kui politseil on alust arvata, et toime on pandud kuritegu, alustatakse kriminaalmenetlust," täpsustas Virk lisades, et menetluse käigus võib rikkumise kvalifikatsioon muutuda ka väärteoks. See sõltub aga ekspertiisi tulemustest, mis peaks selguma järgmise nädala alguses.

Politsei esindaja sõnul jätkub täna tunnistajate ülekuulamine ning aktiivne uurimine. Uurimise käigus tehakse veel mitmeid menetlustoiminguid ja ekspertiise, millega selgitatakse välja õnnetuse täpsem põhjus ja muud üksikasjad.

Esmaspäeva õhtul kell 23.10 sai häirekeskus teate, et Viljandi linnas Köstri tänaval juhtus liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel kaotas 22-aastase naise poolt juhitud sõiduauto BMW 530D valesti valitud sõidukiiruse tõttu Vaksali, Riia maantee ja Kalevi tänava ristmikul juhitavuse ja paiskus Vaksali 14 asuva maja hoovi, kus paiskus üle sinna pargitud sõiduki katuse ja maandus esiotsaga Köstri 1 tänaval asuva kortermaja number 1 elutoas, lõhkudes seina ja ahju. "Maandus esiotsaga elutoas televiisori peal vastu ahju," seisis esialgses infos.

PPA pressiesindaja Maria Gonjak täpsustas, et korteris viibis õnnetuse ajal 67-aastane mees, kes pääses vigastusteta. Sündmuskohalt mööda sõitnud sõiduki juht toimetas BMW-d juhtinud naise tervisekontrolliks haiglasse, kus ta lubati kodusele ravile. Esialgsetel andmetel viibis juht sõidukis üksi. Naisel alkoholijoovet ei tuvastatud, küll aga osutus positiivseks narko kiirtest, mis näitas, et naine oli tarvitanud kanepit, mis omakorda võis tekitada neiule viirastusi.

Hetkel on teada, et õnnetuse tagajärjel sai kannatada Viljandis Köstri tänaval asuva maja kaks korterit. 67-aastase Aleksandri maja sein kaeti ajutiselt kinni. Oodatakse ekspertide hinnangut, mille raames määratakse kahjude ulatus ja restaureerimiskava. Kõrvalkorteris olid kahjud küll oluliselt väiksemad, täpsemalt sai kannatada kahe korteri ühine korsten.