Polištšuk (53), keskturu turvaülem Valeri Kuznetsov (36) ja turu turvamees Sergei Normanov (27) eitasid tapmise organiseerimist ning mõrva väidetav otsene täideviija Andrei Dudotškin (27) eitas Metsamaa tapmist.

Kohus kuulas kolmapäeval Mait Metsamaa poja Andreas Metsamaa ja abikaasa Ane Metsamaa ütlusi ning mitut tunnistajat.

Metsamaa mõrva kohtuprotsess jätkub neljapäeval tunnistajate ja kohtualuste kuulamisega.

Kohus Metsamaa tapmises süüdistatavate meeste üle pidi algama juba mullu novembris, kuid Polištšuk oli siis haiguslehel.

Algselt koos teistega vahi alla võetud Polištšuk pääses septembris käenduse alusel vahi alt halva tervisliku seisundi tõttu. Samuti viibib allkirja vastu vabaduses Kuznetsov.

Normanovi kaitsja vandeadvokaat Aivar Ennok ja Dudotškini kaitsja vandeadvokaat Veljo Viilol taotlesid mullu novembris kohtult oma kaitsealuste vahi alt vabastamist, kuid kohus jättis nende taotlused rahuldamata.

Meeste vahi alt vabastamisele oli vastu prokurör Hinge Brand, kelle sõnul on toimikumaterjalides Normanovi erakiri, kus too lubab kohtupidamise eest Prantsusmaale põgeneda.

Polištšuk, Kuznetsov ja Normanov eitavad oma seost Metsamaa tapmisega, kuid Dudotškin on politseile eeluurimisel tunnistanud, et tema kunagine koolivend Normanov palkas ta 1000 USA dollari eest Metsamaad tapma.

Hiljem on Dudotškin hakanud palgamõrva eitama ning kinnitanud, et paar päeva enne tema vahistamist sundisid teda Metsamaa mõrva omaks võtma ühed vene keelt kõnelevad allilmategelased.

Tallinna endine abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagine esimees Metsamaa tapeti püstolilaskudega 1999. aasta 12. oktoobril Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Väidetavalt ootas Kuznetsovi ja Normanovi poolt 1000 USA dollari eest palgatud Dudotškin Metsamaad keskturust mõnisada meetrit eemal viimase armukese elumaja trepikojas ning tulistas trepikotta ilmunud Metsamaale püstolist Walther pähe.