Polištšuki sõnul on ta kindel, et Tallinna linnavolikogu liikmete Leonid Tsingisseri ja Pavel Starostini loodud “Russalka” fond muutub poliitikute pere ja valimiseelseks rahakotiks.

“Ma ei ole esimest aastat äris ja sellised kombinaatorite mängud on mulle hästi tuttavad, kuid ajaloolist mälestusmärki tuleb poliitiliste intriigide eest kaitsta,” ütles Polištšuk.

Polištšuki sõnul on ta kohe valmis monumendi renoveerimist rahastama, kuna näeb selles oma kodanikukohust. Turujuhi kinnitusel on mitu Tallinna tehnikaülikooli professorit teinud ettepaneku lüüa mälestusmärgi taastamisel kaasa.

“Russalka” monumendi renoveerimine maksab hinnanguliselt umbes pool miljonit krooni, kuid Tallinna linnavolikogu ei leidnud selleks lisaeelarvest raha.

Tallinna linnavolikogu liikmed Leonid Tsingisser ja Pavel Starostin asutasid juuni lõpus monumendi renoveerimiseks vajamineva raha kogumiseks fondi ja tegid omalt poolt esimesed sissemaksed.

Tallinna kesklinna vanema asetäitja Kaia Sarnet on BNS-ile öelnud, et “Russalka” monument on aastatega lagunenud ja vajab kohendamist.

Kesklinna valitsus tahtis vahetada välja monumendi graniidist piirdepostid, metallpiirded, kirjad, paekivist kõnniteeplaadid ja peenrapiirded.

1902. aastal püstitatud monumendi autor on skulptor Amandus Adamson. “Russalka” on pühendatud 1893. aastal Soome lahes hukkunud samanimelise soomuslaeva meeskonnaliikmetele.