Üks narvalane helistas ajalehe Narvskaja Gazeta toimetusse ning teatas probleemist. “Vähe sellest, et asotsiaalid võivad olla nakatunud, haisevad nad nii, et polikliinikus pole võimalik hingata.”

Polikliiniku juhtaja Vladimir Sabašvili sõnul on tegemist terava probleemiga, mis kerkis päevakorda siis, kui polikliiniku lähedusse rajati kodutute öömaja.

“Mõistagi on asotsiaalid ohtlikud epidemioloogilisest seisukohast, kuna paljud neist on haiged ning võivad olla erinevate nakkuste kandjad, alates tuberkuloosist ja lõpetades kõikvõimalike nahahaigustega,” ütles Sabašvili. “Paljud haigused kanduvad edasi piisknakkuse teel, mistõttu on kõikvõimalikud hügieeninormid polikliinikus rikutud. Rääkimata sellest, et asotsiaalid šokeerivad patsiente nii moraalselt, kui ka esteetiliselt.”

Samas tunnistas raviasutuse juht, et polikliiniku töötajad ei saa probleemist jagu omal jõul. “Me ei suuda jälgida nende inimeste liikumist polikliinikus ja seda, milliseid ukselinke nad katsusid või millisel toolil istusid.”

Sabašvili sõnul on polikliiniku juhtkond püüdnud korduvalt lahendada probleemi. “Oleme pöördunud politsei poole, kuid lõpuks keeldusid politseinikud tulemast ja teatasid meile, et nende kohustuste hulka ei kuulu polikliinikust mittesobilikke külastajate väljatõstmine.” Ka turvafirma poole pöördumine ei leevendanud Sabašvili sõnul olukorda, kuna asotsiaalid tulevad ikka ja jälle tagasi.

Hambapolikliinik lahendas sama probleemi alalise turvatöötaja palkamisega. “Me oleme pöördunud Narva Haigla juhtkonna poole selle palvega, kuid alalise turvatöötaja palkamiseks ei ole raha,” rääkis Vladimir Sabašvili.

Tema sõnul on vastavasisulisi läbirääkimisi peetud ka sotsiaalameti ja Punase Ristiga. Kuu aega tagasi saatis polikliiniku administratsioon kirja probleemi detailse kirjelduse selle lahendamise palvega uuele Narva linnavolikogu esimees Mihhail Stalnuhhinile, kuid vastus on seni laekumata.