Reformierakond soovib MTÜ Eesti Olümpiakomiteele (EOK) anda poliitilist katuseraha olümpiamängudel osalemise ettevalmistuseks 620 000 euro ulatuses.

Suuruselt teine toetus on plaanitud Tartu linnale Tartu Descartes´i ja Tartu Hansa kooli ühise spordiväljaku rekonstrueerimiseks - 90 000 eurot.

Eesti Rahvusringhäälingule (ERR) on rahvusvaheliste spordivõistluste ülekannete toetamiseks plaanitud eraldada 80 000 eurot.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon on analüüsinud riigieelarve eelnõu ning näeb vajadust suurendada regionaalseid investeeringuid ning toetada erinevaid kolmanda sektori ja kodanikuühiskonna projekte.

Nii on nad välja toonud Paide linna Arvo Pärdi muusikaaia rajamise toetuseks 50 000 eurot. EOK tegevustoetuseks on märgitud 295 000 eurot ning ERR-ile rahvusvaheliste spordiülekannete toetamiseks 90 000 eurot.

IRL on muudatusettepanekutes välja toonud EOK tegevustoetus 365 000 euro ulatuses ning ERR-i rahvusvaheliste spordivõistluste teleülekannete toetamiseks 80 000 eurot.

Analüüsides riigieelarve eelnõu peab Keskerakonna fraktsioon oluliseks suurendada regionaalseid investeeringuid ning toetada erinevaid kolmanda sektori projekte. Nende hulgas on paljud erinevad lasteaiad, koolid, kultuurikeskused, noortekeskused, spordisaalid ja eakate
paevakeskused üle Eesti. Eesti Keskerakonna fraktsioon soovib tagada inimestele parimad võimalikud elutingimused kõigis omavalitsustes, sõltumata asukohast ja suurusest.

EOK-le on Keskerakond toetuseks välja toonud 25 000 eurot.

Vabaerakond on muudatusettepanekutes välja toonud, et ERR vajab Rio olümpiamängude ja jalgpalli EM-i ülekannete lisarahastamiseks 300 000 eurot. "Kui ERR lisarahastust ei saa, tuleb lõpetada paljude muude spordisaadete ja ülekannete tootmine, mistõttu kannatab oluliselt spordi- ja liikumisharrastuse propageerimine."

Kuna Eesti saavutussport on olnud palju aastaid alarahastatud, kannatab tõsiselt tippsportlaste ettevalmistus, sealhulgas Rio olümpiamängudeks, leiab Vabaerakond ning teeb ettepaneku eraldada EOK-le täiendavalt 500 000 eurot.

Poliitilisest katuserahast on seega kokku plaanitud EOK toetuseks 1 805 000 eurot ning ERR-i toetuseks 550 000 eurot.

Riigikogu rahanduskomisjon teeb "katuseraha" jaotamise kohta otsused 7. detsembril. Kaks päeva hiljem on riigikogus järgmise aasta riigieelarve eelnõu viimane lugemine.