Igor Gräzin – 3,84

Toona Tallinna linnavolikogu liige, hiljem aga mitme riigikogu liige ja järgmiseks aastaks tõenäoliselt europarlamendi liige, reformierakondlane Igor Gräzin jäi purjus peaga autoroolis vahele 2003. aasta veebruaris, kui oli autoga Tartus lumevalli sõitnud. Gräzin olla omal jalal püsti seisnud ja hiljem imestanud, et joove nii suur oli.

Kalev Kallo – 3,43

Ajalehe Postimees tehnikadirektor Sulev Sepp leidis 1999. aasta juulis ootamatult keset teed seisma jäänud autost riigikogu liikme ja Keskerakonna abiesimehe Kalev Kallo, kes suutis raskes joobes Tallinnas sõites ära mõlkida kolm autot.

Dmitri Dmitrijev – 1,5+

2016. aasta jaanuarikuus toimus Keskerakonna väljasõit ja kahepäevane tööseminar, kus õhtuse napsutamise käigus püüdis riigikogu liige Dmitri Dmitrijev kolleegi Martin Repinski sõnul ligi tikkuma hakata hiljem Repinskiga abiellunud Siret Kotkale. Repinski olla Dmitrijevit löönud ja seejärel läks Dmitrijev autosse rahunema, pani aga ühel hetkel autole hääled sisse ja sõitis teelt välja vastu kändusid. Ekspertiisi järel selgus, et mees oli kriminaalses joobes (1,5 promillist algab), kuid Dmitrijev pääses kriminaalasjast, sest väitis, et oli pärast õnnetust edasi joonud.

Tõnu Tepandi – 1,5

Riigikogu Koonderakonna fraktsiooni kuulunud Tõnu Tepandi sõitis purjus peaga oma Opeliga kraavi 1997. aasta augustis. Keegi õnnetuses tõsiselt vigastada ei saanud, Tepandil mõõdeti joobeks 1,5 promilli.

Uno Veering – 1,4

1999. aastal sõitis märtsikuus pärast toonase valitsuse tagasiastumise tähistamist riigisekretär Uno Veering politseikomissari autole tagant otsa ja keelitas teda oma ametikoha tõttu õnnetusest mitte teatama. Ekspertiis mõõtis Veeringul 1,4 promillise joobe. Veering astus oma kohalt pärast tagasi.

Valve Kirsipuu – 1,18

Reformierakondlasest kolme riigikogu koosseisu kuulunud Valve Kirsipuu jäi purjus peaga autojuhtimisega vahele samuti 1999. aasta detsembri lõpus. Temal mõõdeti joobeks 1,18 promilli ning ta sai toona 4000 krooni trahvi.

Indrek Tarand – 1,07

Praegune eurosaadik, endine välisministeeriumi kantsler Indrek Tarand jäi purjus peaga vahele 2002. aasta juulis, kui sõitis Lätist koju spordivõistlustelt, mille järel oli ta saunas käinud ja õlut joonud. Tallinna jõudnuna istus ta aga autorooli ja vahelejäämise järel mõõdeti tal joobeks 1,07 promilli.

Andres Tarand – 0,8

Sotsiaaldemokraatliku erakonna eelkäija Mõõdukate partei ridades riigikogu poliitik, varasem peaminister, jäi purjus peaga juhtimisega vahele 1998. aasta aprillis, kell kolm öösel, kui oli tulnud kolleegi sünnipäevalt. Temal mõõdeti joobeks 0,8 promilli.

Mart Opmann – 0,8

1995. aastal rahandusministrina töötades sõitis Mart Opmann pärast Gin Long Drinki tarbimist otsa Tallinna piiril ühele Mazdale, lömastades ka veel oma Mercedese. Temal tuvastati 0,8 promilline alkoholijoove. Rahvasuus kutsuti mõnda aega longerot pärast seda intsidenti ka „opmanniks“.

Lisaks eelpoolmainitutele on alkoholijoobes autojuhtimise eest trahvi saanud endine IRLi esimees Margus Tsahkna (2011. aastal, kui ta oli Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees); endine riigikogu liige Lauri Vahtre (2000. aastal); endine reformierakondlane ja nende ridades ka välisministri ametit pidanud Kristiina Ojuland (1997. aastal, kui ta oli riigikogu liige); endine keskerakondlasest riigikogu liige Georg Pelisaar (2002. aastal); endine Tallinna abilinnapea, erakonna Res Publica liige Kaupo Reede (2005. aastal); Res Publica liige ja endine riigikogulane Tiit Matsulevitš (2007. aastal) ja mitmed poliitilised nõunikud ja muud poliitikaga seotud isikud.