“Nagu ikka, käib võidujooks esimesele kohale,” ütles SDE esindaja Olari Koppel BNS-ile. “Meie inimesed tulid kohale teisipäeval kell 14 ja võtsid koha sisse. Öösel jõudsid kohale keskerakondlased ning võtsid arvulist ülekaalu kasutades esikoha ära. Hiljem taastus õiglus.”

Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp ütles BNS-ile, et kolmapäeval kell 8 tõstis SDE peasekretär Rein Org esikohalt ära erakonna noortekogu esindaja, väikest kasvu Ave Jõgiaasa. “Seal on elav järjekord ning kui Jõgiaas tuli, polnud ukse taga kedagi,” lisas ta.

““Kui seda saab pidada euroopalikuks, siis võib ilmselt oletada, et ka muud sotside sammud algavas valimiskampaanias kujunevad sama vägivaldseks ja “euroopalikuks“”, kommenteeris Keskerakonna peasekretär Kadri Must.

Jõgiaas esitas politseile avalduse ning erakond avaldas valimiste keskkomisjoni sekretariaadi juhatajale Mihkel Pilvingule protesti.

Pilving kinnitas BNS-ile, et tema saabudes komisjoni oli üks politseiauto kohal, kuid ei osanud täpsemaid asjaolusid veel öelda.

„Nimetagem seda Keskerakonna järjekordseks valeks,” ütles Delfile Olari Koppel. „Mitte kui mingisugust vägivalda ei olnud. Ei, kedagi ei lükatud kõrvale.”

Koppeli sõnul oli valimiskomisjoni väikese ukse ette kella 8 kogunenud umbes 30 inimest. „Seal oli inimsumm. Hakata vaidlema, kes oli eespool, kes tagapool, kes keda müksas, kukkus — see on täielik absurd. Meie inimesed eitavad igasugust vägivalla kasutamist. See on täielik jama.”

„Nagu kinnitab valimiskomisjoni esimees Mihkel Pilving, siis jõudsid sotsiaaldemokraadid sinna esimesena. Keskerakonna jutt on absurdne, et nemad olid just eespool,” lausus Koppel.

Koppel nimetab “valeks” ka Keskerakonna poolt pressile saadetud fotosid, millest üks on näha ka selle loo juures. “Keskeakonna esitatud fotode aegrida on parimal juhul häma ega kajasta seda, kes oli järjekorras eespool,” teatas Koppel.

Põhja prefektuuri pressiesindaja kinnitas BNS-ile, et politsei sai kella 8.30 ajal väljakutse Toomkooli 3 asuvasse majja, kuna seal oli puhkenud kähmlus.

“Politsei kutsusid välja Keskerakonna esindajad, kelle sõnul olid nad seisnud valimiskomisjoni ukse taga järjekorras ja kohale saabunud sotsiaaldemokraadid olid hakanud järjekorda vahele trügima,” ütles pressiesindaja BNS-ile.

Tema sõnul registreeris politsei sündmuskohal kolm vahejuhtumit: ühel inimesel tuli kähmluse jooksul pintsakult nööp ära, teisel kukkus diplomaatkohver maha ja üks naine oli pikali kukkunud.

Politsei tegi ettepaneku tulla asjaosalistel Kesklinna politseiosakonda kirjutama juhtunu kohta avaldust. Sellega nõustusid kaks Keskerakonna esindajat, kes andsid politseile omapoolse seletuse. Hiljem lubasid politseisse selgitusi andma minna ka konflikti vastaspoole esindajad.

Valimisnimekirjade vastuvõtmine algab kell 10. Vastavalt seadusele on kõige esimesena oma nimekirja esitanud erakonna kandidaadid valimisjaoskonnas, sealhulgas valimiskabiinis üleval olevas nimekirjas esimesed, järgnevad teisena esitanud ja nii edasi. Üksikkandidaadid on kandidaatide nimistus viimastena.