Flora vutimehed said väidetavalt viimati palka augustis, kui neile kanti üle ainult osa igakuisest töötasust. Pohlaku väitel on ta aga võlgu vaid 20. oktoobril väljamaksmisele minema pidanud palga, kirjutab Postimees.

„See on täielik vale,” sõnas Postimehele Floraga väga lähedalt seotud olnud inimene, kes Pohlaku kättemaksu hirmus ei soovinud oma nime avaldamist. „Viimane laekumine oli augustis. Ja siis maksti välja ainult osa palgast.”

Klubi omanik polevat kordagi meeskonnaga kohtunud, et ebameeldivat olukorda selgitada või vabandada.

Tänaseni saamata palk ei mõjutanud mängijate hinnangul Flora esinemist Eesti meistriliigas, mis lõppes klubile kõigi aegade viletsaima tulemuse, neljanda kohaga.

Pohlak on aga teisel arvamusel. Tema sõnul mured tingitud „mõistagi” klubi halvast esinemisest. Üldiselt aga olevatki hooaja lõpus kimbutavad rahamured Florale tavalised.

Flora väravavaht Martin Kaalma ja poolkaitsja Martin Reim ei eitanud palgamaksmise probleemi.

„Pole saladus, et Floral on praegu majanduslikult keeruline aeg,” möönis meeskonna kapten Reim. „Rasked ajad tuleb üle elada. Oleme harjunud hakkama saama, sest palk on viibinud varemgi. Ka mullu kujunes aasta lõpp raskeks, seevastu paaril eelnenud aastal sujus kõik hästi.”

Reimi sõnul ta ka pärast augustit palka saanud, kuid ainult osaliselt. „Pereinimesena pean iga kuu tagasi maksma eluasemelaenu ja tasuma lasteaiamaksu,” tähendas ta.

Pohlak eitas veelkord väidet, et on kasutanud oma klubi majandamiseks Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) raha. Selles süüdistavad teda oponendid EJLi juhatuses eesotsas organisatsiooni presidendi Indrek Kannikuga.

FC Floral lasub ka maksuvõlg, mis maksu- ja tolliameti pressiesindaja Liis Plaki sõnul ulatub praegu koos intressidega 3,4 miljoni kroonini. Vutiklubi maksab võlga ajatamisgraafiku alusel ning on suutnud graafikust kinni pidada.