Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid teatas oma otsusest viia süstlavahetuse teenuse osutamine aadressil Erika 5a teise kohta kohtumisel kohalike elanikega ja aidsiennetajatega, teatas linnaosavalitsuse pressiesindaja.

„Ma kinnitasin inimestele, kes elavad praeguse süstlavahetuspunkti lähedal, et hiljemalt 100 päeva pärast seda asutust siin enam ei ole. Andsin linnaosavalitsuse ametnikele korralduse see lahendus võimalikult kiiresti leida ja olen neile selgelt öelnud, et kui nad seda ülesannet ei lahenda, siis tuleb meil endil kabinetid süstlavahetuspunkti jaoks vabastada,“ sõnas Kaljulaid.

Põhja-Tallinna vanema sõnul pole probleemi tegelik tuum mitte ühe süstlavahetuspunkti asukoht, vaid muutmist vajav narkopoliitika.

„Narkoprobleem on Eestis tõsine. See rikub paljude noorte ja nende perede elud. Kannatavad ka kõik teised, läbi kuritegevuse ja avaliku korra probleemide. Riiklik narkopoliitika tuleb nullist uuesti üles ehitada. Praegune lähenemine ei tööta ja me lihtsalt kaotame aega," ütles Kaljulaid.