Juba pikemat aega on Põhja-Tallinna linnaosavalitsus korraldanud reservfondi eraldiste eest vähekindlustatud eakatele ekskursioone nii Eestis kui ka teisel pool riigipiire.

Septembri alguses toimus linnaosavalitsuses läbiotsimine ning algatati ka kriminaalasi. Süüdistuse järgi on linnaosa arveid võltsinud ja kasutanud osa ekskursioonide korraldamiseks endisele linnaosavanemale Karin Tammemäe abikaasale Kalev Tammemäele kuuluvat firmat OÜ Tulisilm, mis tegeleb transpordiga ja pakub tellimusvedusid. See tähendab, et kui ekskursioonidel kasutati reaalselt OÜ Tulisilm busse, siis arved esitati teistele firmadele.

Kaili Muru pidi väidetavasti tegema musta tööd ja aitama muuta arveid nii, nagu oleks ekskursiooni tarbeks kasutatud hoopis teist OÜ-d. Nüüd kinnitati Põhja ringkonnaprokuratuurist Eesti Päevalehele, et kahtlustuse on saanud ka teine linnaosa töötaja.

Endise linnaosa vanema Karin Tammemäe nõunik Andres-Marius Rosenblatt rääkis, et antud firma busse on kasutatud vähemalt ühel korral Peterburi reisil, aga võimalik, et ka teistel linnaosa poolt korraldatud reisidel. „Väga piinlik on vaadata, kuidas Tammemägi üritab iseenda lahtilaskmist ja skandaale vägisi seostada Priit Kutseriga. Nii mulle kui ka paljudele teistele tundub, et Tammemägi on meeleheitel ja ta üritab Kutserit rünnates oma vallandamise põhjustest kõrvale hiilida,“ kommenteeris ta.

Karin Tammemägi on öelnud, et konkreetselt tema kohta pole mingit kahtlustust esitatud. „Linnaosavalitsus pole ka kunagi ostnud teenuseid minu lähedastega seotud firmadelt,” sõnas ta Eesti Päevalehele kirjalikus vastuses.