Eelnevalt pöördus linnaosavanem Raimond Kaljulaid märgukirjaga lennuameti poole, nõudes helikopterisõitude lõpetamist Põhja-Tallinna kohal, kuna turistidele lõbusõitu tegevad helikopterid häirivad tugevalt piirkonna elanikke.

Lennuamet on oma vastuses linnaosavalitsusele teatanud, et tõepoolest nemad on andnud loa elamuslendude teostamiseks, kuid nende pädevusse ei kuulu ülemäärase müra tekitamise üle otsustamine. Lennuameti on viidanud, et vastavalt korrakaitseseadusele teostavad järelevalvet politsei ning valla- või linnavalitsus. Meedias on aga lennuamet viidanud terviseametile.

„Pöördungi kirjaga kõigi kolme eelnimetatud ametiasutuse poole ja palun neilt selgitust, kes selle küsimusega tegeleb ning mida nad saaksid omalt poolt ette võtta,“ ütles Kaljulaid.

Tema sõnul tuleks antud küsimusega tegeleda kiireloomuliselt, kuna just praegu on turismihooaeg ja olukord on kõige häirivam.

„Fakt on see, et need lennud häirivad sadu, kui mitte tuhandeid inimesi ja väga tugevalt. Ma saan pidevalt emotsionaalseid kirju Kalamaja elanikelt, aga pöördutud on ka kesklinnast. See on suur probleem eriti väikeste laste vanemate jaoks, sest kopterilennud rikuvad laste päevase une. Tegemist on arusaamatu vägivallaga Põhja-Tallinna elanike suhtes. Muidugi on linnale turiste vaja, aga kohalikke elanikke on vaja veel rohkem,“ rõhutas Kaljulaid.

Põhja-Tallinna vanema sõnul ajab linnaosa seda asja kindlasti edasi, kuni saavutatakse see, et elanike kodurahu enam ei häirita.