Müstiliste jõustruktuuride salapärased ülemused kruttisid novembri alguses oma ribikardinad paokile ja lubavad meil nüüd vilkamisi oma kabinetti piiluda. Nimelt on neli põhja prefektuuri kõrget ametnikku leidnud üles Twitteri ja hakanud seda silmnähtava teadlikkusega kasutama.

PPA põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul oli säutsumisoperatsioon juhtide endi initsiatiiv. "Meie juhid on aktiivsed. Sotsiaalmeedias tekib debatt niikuinii ja nad tahavad seal kaasa rääkida, oma büroo tegemistest kiirelt teada anda ja näidata oma kohalolu, kui näiteks on käsil mingi politseioperatsioon," selgitas Aava. Küsimusele, kas säutsumiskomme ka teistesse prefektuuridesse levib, ei osanud Aava vastata sõnades, et esialgu on tegemist Põhja prefektuuri algatusega.

Nelja mehe säutsude küllalki erinevast stiilist on näha, et nende sõnad jõuavad avalikkuseni toimetaja või suhtekorraldaja filtrita ning seda kinnitas ka Aava.

Põhja prefekti Kristian Jaani väljendas pahameelt nädalavahetusel juhtunud kurioosumi osas, kus LHV pank korraldas oma peahoone juurde maskides ja automaatidega tegelased, politsei saatis pea kogu Tallinnas leiduva löögijõu relvastatud röövi peatama.

Enim tähelepanu ja vastukaja on praeguseks pälvinud kriminaalbüroo juht Urmet Tambre töövõiduraport sellest, et politsei sai kätte üle 200 grammi kanepit omanud isiku. Pole mingi üllatus, et kanepi teema tõmbab inimesed käima, samas politseiametniku mõnevõrra piibellik sõnakasutus lisab diskussioonile kahtlemata oma vürtsi juurde.

Muidugi leidub publiku hulgas ka neid, kes tõsist teemat naljaks ei pööra. Inimõigusaktivist Lisette Kampus tahab narkootikumide teema lühiformaadist laiemaks viima ja kutsub Tambret kanepi kahjulikkuse üle avalikult debateerima. Tambre palub vastuseks Kampust ja kõiki teisi soovijaid esialgu enda vastuvõtule. PPA pressiesindaja sõnul ei välista nad, et politseiametnike Twitterist lendu minev materjal võibki rännata teistesse meediumitesse, kuid eks aeg näitab, kuhu ja kuidas täpselt...

Kanepi teemal jätkates võrdleb ERR-i USA korrespondent Lauri Tankler aga kodumaist tööpõldu enda omaga.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder on ka kohal. Sõnumeid on nii halbu...

...aga ka selliseid, mis aitavad meelde tuletada statistilist fakti, et inimkonna ajaloos pole olnud keskeltläbi nii rahulikku aega kui on praegu.

... ja ka terviserajal.