Head lapsevanemad!

Pöördun Teie poole murega.

Viimased nädalad on Eestimaa liikluses olnud väga traagilised. Ainuüksi Tallinnas ja Harjumaal on liiklusõnnetuses hukkunud neli jalakäijat. Nende õnnetuste ühine märksõna on tähelepanematus ja üksteisega mittearvestamine.
Me näeme tänavapildis autojuhte, kes ei pea oluliseks liiklusreegleid, piirkiirust, lähenevat ülekäigurada või foori keelavat tuld. Me näeme tänavapildis jalakäijaid, kelle jaoks on keelava fooritulega või vales kohas tee ületamine igapäevane rutiin või kes vaatamata mitmetele märkustele iialgi helkurit ei kanna.

Head lapsevanemad, see milline on meie igapäevane liikluspilt on väga palju Teie teha. Te saate autojuhi ja jalakäijana austada liiklusreegleid, suhtuda hoolivalt teistesse liiklejatesse, anda oma lastele liiklusesse kaasa õiged käitumisjuhised ja teha kõik endast oleneva, et olla ise hooliv liikleja ja kutsuda hoolivusele ka teisi. Saabunud pime aeg nõuab nii autojuhilt kui jalakäijalt veelgi rohkem tähelepanelikkust ja üksteisega arvestamist.

Olge ise eeskujuks ja rääkige ohud liikluses läbi oma laste ja lähedastega. Helkur on väike, aga tihtilugu väga tõhus abimees, mis teeb meid liikluses nähtavaks. Hoolime iseendast ja teistest meie ümber.

Ohutut liiklemist!

Põhja prefektuuri
prefekt
Kristian Jaani