Üleminek madalamale sageduskanalile on oluline osa digilevi vastuvõtutingimuste parandamisest, teatas AS Levira.

26. mai varahommikul kella 2 ja 4 vahel viiakse digilevi 45. kanali saatjad üle madalama sagedusega 28. edastuskanalile. Sagedusemuudatus puudutab televaatajaid Harju-, Lääne-, Rapla-, Järva- ja Lääne-Virumaal.

Tallinna saatjas võetakse senise kanali E45 asemel kasutusele kanal E28 (kesksagedus 530 MHz).

Samuti hakkavad programme kanalil E28 edastama Eisma, Ellamaa, Haapsalu, Koljaku, Kristiina (Tallinna kesklinn), Lauli, Paldiski, Pehka ja Vihasoo abisaatjad.

Televaatajad, kes võtavad digilevi programme vastu oma- või kollektiivantenniga, peavad sagedusemuutuse järel tegema oma digiboksil või -teleril tehase algseadete taastamise ja uue kanaliotsingu. Juhiseid selleks saab seadme kasutusjuhendist.

Kaabellevi teenust pakkuvad ja ühisantennisüsteeme teenindavad ettevõtted peavad vajadusel viima läbi kanalipõhiste võimendite ümberseadistused. Kui ühisantennisüsteemiga ühendatud digiboks või digiteler pärast uut kanaliotsingut tasuta levivaid Eesti telekanaleid üles ei leia, tuleks pöörduda majasisest antennisüsteemi hooldava ettevõtte poole.

Madalamad sagedused levivad maastikul paremini ja läbivad kergemini metsamassiive ning muid takistusi. Digilevi vastuvõtt muutub inimeste jaoks lihtsamaks ja paraneb selle kvaliteet. Sellest hoolimata võib ülemineku hetkel esineda ajutisi probleeme. Vabandame ette ebameeldivuste pärast.