„Presidendi töökorra seadusest tulenevat puhkuse regulatsiooni ei ole praktikas tõepoolest kunagi rakendatud ja ükski president ei ole seadusega võimaldatud puhkust kasutanud,” ütles põhiseaduskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher. „Presidendi kantselei soov muuta presidendi puhkuse regulatsioon õigusselgemaks ja paremini rakendatavaks on täiesti mõistetav.“

Vaheri sõnul kavatseb komisjon analüüsida presidendi puhkuse regulatsiooniga seotud kitsaskohti ning kaaluda regulatsiooni muutmist.

Presidendi kantselei direktor Tiit Riisalo saatis veebruaris riigikogule pöördumise, milles viitas probleemidele presidendi puhkuse regulatsioonis. Riisalo palus parlamendil analüüsida ning vajadusel täpsustada kehtivat regulatsiooni nii, et oleks tagatud õigusselgus, regulatsioon oleks praktikas kohaldatav ning ei läheks vastuollu avaliku õiglustundega.

Põhiseaduskomisjoni istungile on kutsutud presidendi kantselei direktor Tiit Riisalo, presidendi õigusnõunik Paloma Krõõt Tupay ja presidendi kantselei siseosakonna juhataja asetäitja Mall Gramberg.