Põdra advokaat Jaak Siimu sõnul on tal kavas täna kohtuda Põdraga ning arutada ringkonnakohtu määruse peale riigikohtule määruskaebuse esitamise mõttekust. Määruskaebus tuleb esitada 10 päeva jooksul, alates kohtumääruse teadasaamise päevast.

"Isiklikult olen jätkuvalt seisukohal, et analoogselt valdava osa teiste kahtlusalustega ei ole ka Indrek Põdra puhul vältimatult vajalik kahtlustatava põhiõigusi kõige intensiivsemalt riivava tõkendi ehk vahistamise kohaldamine, kuna kahtlustatava poolt senise menetluse jooksul tehtud avaldused ja antud ütlused, samuti muud vahistamise küsimuse lahendamisel tähtsust omavad asjaolud ei anna põhjust eeldada, et Indrek Põder võiks vabaduses viibides hakata menetlusest kõrvale hoidma või jätkata kuritegude toimepanemist," lausus Siim.

Ta põhjendas eilset ringkonnakohtu istungi kinniseks kuulutamist ennekõike sooviga mitte kahjustada Indrek Põdra sugulaste ja hõimlaste huve ja õigusi, kuna ta peatus kohtuistungil muuhulgas neist mõne terviseseisundil. "Andmed isiku tervisliku seisundi kohta on aga käsitletavad delikaatsete isikuandmetena, mille avaldamine võib kahjustada ülemääraselt asjassepuutuvate isikute huve. Kohus seda arvamust ka jagas," selgitas Siim.

Ta lisas, et kõnesolev kriminaalmenetlus ja sellega seoses viimasel ajal meedias avaldatu on Indrek Põdra pereliikmetele ja teistele lähedastele vaieldamatult negatiivset mõju avaldanud, mistõttu on oluline, et nende huve ja õigusi edaspidi võimalikult vähe riivataks.