Eestis elav ja õppiv nigeerlane tunnistas, et tal on Nigeerias kehtiv juhiluba, kuid Eestis kehtiva juhtimisõiguse saamisprotsess on lõpusirgel. "Üks eksam on vaja teha kahe nädala pärast," sõnas ta. Samuti tunnistas mees, et oli liiklusõnnetuses süüdi. "Soovisin möödasõitvale kiirabiautole rohkem ruumi anda, tagurdasin pisut tahapoole ja nii see juhtus," lisas ta.

Ma ütlesin, et saan maksta 500 eurot või vähem
Avarii põhjustanud välismaalane

Mees oli hiljuti ostnud Soomest auto ning masinal puudus kehtiv liikluskindlustus. "See oli pisike avarii, politseid poleks pidanud üldsegi kohale kutsuma, kui mõlemad osapooled jõuavad kokkuleppele," sõnas ta.

Siiski tunnistab mees, et oli nõus maksma kannatanule kuni 500 eurot, et võimalikke probleeme vältida. Eestlase väite - nagu nigeerlane oleks talle ise hakanud 1000 eurot pakkuma - lükkab ta kindlalt ümber. "Ma ei teeks kunagi midagi sellist. Mul poleks nii palju rahagi talle anda," selgitas välistudeng.

"Ma ütlesin, et saan maksta 500 eurot või vähem. Ta keeldus sellest ja ütles, et tal on uus auto ning ta kutsub politsei, kui ma ei maksa 1000 eurot," lisas ta.

Politsei sai teate 19. juulil kella 16 ajal, et TTÜ juures Ehitajate teel tagurdas üks auto teisele otsa. Kohapeal selgus, et mõlemad autojuhid olid kained, kuid üks avarii osapooltest, kes esialgse info kohaselt oli õnnetuse põhjustaja, oli välismaa kodanik ning tal ei olnud Eestis kehtivat juhtimisõigust.

Eestlane kirjeldas juhtunut järgmiselt. "Eile (18. juulil - toim.) ostetud autole tagurdas sisse. Pakkus mulle nädala lõpus 1000 eurot, et ma politseid ei kutsuks."