ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) värske raport ütleb, et loomapidamine tekitab 18% kasvuhoonegaaside emissioonist, seega rohkem kui transpordisektor, kirjutab Jeremy Rifkin Eesti Päevalehe arvamusküljel.

“Pidevalt laiendatavast loomakasvatusest on saanud eepiliste mõõtmetega üleilmne katk. Ainuüksi lihaveiste karjad söövad ennast sõna otseses mõttes tervetest ökosüsteemidest läbi,” nendib autor, kes on raamatu “Pärast loomaliha: karjakultuuri tõus ja langus” autor ja Washingtoni Majandustrendide Fondi president.

Rifkin nendib, et kuna lihatööstus on kõige kiiremini kasvav põllumajandussektor, on mängus suured rahad ja seeõttu on taimetoitluse promomine põlu all.

Autori meelest pole meile liha tervise juures püsimiseks üldse vaja. Tema sõnul oleme me bioloogiliselt arenenud elatuma ennekõike värsketest puu- ja aedviljadest, millele lisandub vaid kohati liha. “Kuigi liha on olnud osa traditsioonilisest toidust, oli see 20. sajandini pigem maitseaine kui põhitoidus.”