29. aprilli hommikul jalutas Anna (nimi muudetud) oma kahe lemmikuga – suurekasvulise hundikoera laadse koera ning pisikese yorkshire terjeriga kodutänaval. Mõlemad koerad olid nõuetekohaselt rihma otsas, teatas mupo.

Ootamatult ründas jalutajaid selja tagant suur segavereline koer, keda mõni hetk tagasi veel oma perenaisel jalutusrihma otsas nähti. Kahe suure ja ühe pisikese koera rüseluses oli suurimaks kannatanuks pisike yorkshire terjer, kes pärast purelemist elutult maha lamama jäi. Anna sõnul ei reageerinud rünnanud koera perenaine olukorras adekvaatselt, ega teinud omalt poolt midagi, et ründavat koera korrale kutsuda. „Ta seisis kõrval ja vaatas juhtunut pealt. Mingi pisike oksaraoke oli tal käes ja sellega ta vehkis, aga mingit reaalset tegevust või korrale kutsumist tema poolt ei toimunud. Kui ta lõpuks reageeris, siis oli kõik juba läbi,“ meenutas Anna juhtunut, kes oli juhtunust nii šokeeritud, et talle tuli kutsuda kiirabi.

Mupo alustas juhtunu osas menetlust. Menetlusosakonna heakorra ja loomasektori vaneminspektori Tanya Tõnissoni sõnul on juhtum komplitseeritud ja mitmed väited vajavad tunnistajate poolset täpsustust. „Juhul, kui esmase tunnistaja selgitus kinnitust leiab, siis on tegemist rünnanud koera omaniku poolse lubamatu käitumisega. Loos on mitmeid fakte, mida tuleb kontrollida ja tõestada. Esialgne versioon pani aga ka mind, kui palju kogenud inimest ahhetama,“ ütles Tõnisson, kelle sõnul võib juhtumist välja kooruda uskumatu stoori. Hetkel ta juhtumit rohkem kommenteerida ei saa.

Tõnissoni sõnul oli yorkshire terjeri puhul tegemist nö näitusekoeraga, kelle võimalikele kutsikatele oli juba ette pikk järjekord. „Perenaise sõnul oli tegemist ka veel äärmiselt kuuleka ja hea iseloomuga koeraga,“ lisas ta.

Rünnanud koera omanikku oodatakse muposse tunnistusi andma lähiajal.

Mupo tuletab taas kord meelde, et vastavalt Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirjale peab looma pidaja territoorium olema piiratud nii, et loom sealt omal tahtel välja ei pääseks. Loomapidajal tuleb välistada looma ärajooksmine ja inimestele või teistele loomadele kallaletungimise võimalus. Samuti , et koera või kassi tohib viia avalikku kohta jalutusrihma otsas tagades kaaskodanike ja loomade ohutuse. Aastatel 2013 ja 2014 on koerte rünnete arvukus tõusnud, seda vaatamata mupo poolsele pidevale tähelepanu juhtimisel