Mölderi sõnade järgi on Tallinna seisukoht eile sotsiaalministeeriumis toimunud korrakaitseseadust puudutava nõupidamise järel endiselt, et eelnimetatud seadus vajab muutmist ning alkoholi avalik tarbimine tuleks riiklikul tasandil taas keelustada.

Mölder tõi välja, et eile nõupidamisel osalenud maakondade esindajate jaoks tuli kõige suurema probleemina see, et inimesed võivad Eestis reisides sattuda olukorda, kus erinevates asulates on erinevad piirkonnad, kus avalikult tohib alkoholi tarbida ning kus see on piiratud.

„Puudub ühtsuse printsiip ja on tekkinud absurdne olukord, kus reisimisel tuleks kaasa võtta kaart, kus on märgitud kohad, kus tohib alkoholi tarbida ja kus ei tohi,“ kommenteeris Mölder.

Lisaks tõi Mölder välja Eesti Tervisearengu instituudi korraldatud uuringud, kust selgus, et üle 80 protsendi inimestest leiab, et avalik alkoholi tarbimine tuleks keelata.

Ka on Mölderi hinnangul probleemiks see, et kohustus avalikku alkoholi tarbimist piirata on veeretatud kodanike õlgadele, kes peaksid olema need, kes avalikku ruumi häirivaid purjutajaid korrale kutsuvad. „Eesti inimesed pole valmis oma tervisega riskima. Ma julgen väita, et enamik Eesti inimesi on niivõrd tagasihoidlikud, et nad ei julge suurel hulgal alkoholi tarvitanud inimest korrale kutsuda,“ ütles Mölder ning lisas, et ka politseil pole ressurssi, et selliste asjadega tegeleda.

„Isegi siis, kui me lubame täna tänavatel juua, siis annab see meie noorele kasvavale põlvkonnale vale sõnumi,“ ütles Mölder. Praegune pole Pirita linnaosavanema sõnul jätkusuutlik alkoholipoliitika ja sellist avaliku joomise tolereerimist tema hinnangul kindlasti lubada ei tohi.

Mölderi sõnul oleks kõige mõistlikum lahendus see, kui avalik alkoholi tarbimine keelustataks taas riiklikul tasandil ning omavalitsuste otsustada jääks, kas ja millistes piirkondades inimesed alkohoolseid jooke tarbida võiksid.