“Aprillis oli siin ehitusmehi nagu sipelgaid, aga kuna hoonel oli kõrge plank ees ja kiled ümber, ei saanudki täpselt aru, mida tehakse,” rääkis krundi naaber Vahur Voll. Voll lisas, et praeguseks on näha, et sellele osale, mille hoone omanik pidi lammutama, on tegelikult hoopis vooder ümber pandud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui hoone ehitatakse siiski ebaseaduslikult valmis, võib tagantjärele lammutamine osutuda võimatuks, kuna valmis hoone lammutamist peetakse juristide sõnul äärmuslikuks meetmeks.

Pärast aprillikuist Tallinna linnaplaneerimisameti (TLPA) ettekirjutust ümbritsesid ehitusmehed hoone tellingute ning kiledega, krundile pandi ümber kõrge planktara. Omanik pidanuks ettekirjutuse järgi hoone katuse ja torniosa madalamale tooma ning lammutama poole hoone tagumisest tiivast ehk basseinist. Katuse tegid ehitajad küll lamedamaks, ent sellega asjad piirdusidki.

TLPA ehituskontrolliosakonna juhataja Tõnis Kurrik ütles, et ehitaja suhtes käib väärteomenetlus. “Lammutatavas osas on soklile paigutatud viimistluskiht ning katusele kate, mis meie arvates ületab konserveerimistööde mahtu,” rääkis Kurrik ning lisas, et ehitajale on esitatud nõuded taolised mitteprojektikohased tööd kohe peatada.