Eesti autorikaitse organisatsiooni tegevdirektori Erik Mandre hinnangul sisaldavad Eesti ftp-serverid pahatihti kuni 90% ulatuses piraattoodangut, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Elioni samm on igati tervitatav, sest firma on teinud palju, et pakkuda klientidele legaalseid võimalusi muusika ja filmide ostmiseks,” teatas Mandre. “Ju leidis Elion lõpuks, et on ebaeetiline pakkuda käsikäes legaalset ja illegaalset meelelahutust.”

Täit rõõmu ei saa Mandre sõnul siiski veel tunda, sest teised suuremad internetiteenuse pakkujad Starman ja STV jätkavad suures koguses piraatmaterjali pakkumist. “Vastavates serverites on piraattarkvara muljet avaldavates kogustes,” hindab Mandre ja pakub, et serverites hallatavaid andmemahte võiks mõõta terabaitides.

Autorikaitsjad süüdistasid möödunud nädalal Starmani ja STV-d tahtmatuses oma serverites piraatlusega võidelda, kuid Starmani esindaja Timo Hartikainen lükkas sellised väited järsult ümber. “Starman pole EAKO-ga koostööd lõpetanud ning Starman on kustutanud nende poolt piraatkoopiateks tunnistatud failid,” selgitas ta. “Oleme keeldunud kontrollimata andmete kustutamisest, sest on juhtunud, et oleme EAKO nõudmisel kustutanud failid, mis polnud siiski piraatkoopiad.”

Mandre süüdistab Starmani valetamises. “EAKO ei nõustu Starmani avaldusega. Starman on alates 2007. aasta kevadest sisuliselt eiranud kokkulepitut ning seeläbi soosinud piraatlust,” leiab ta.