"Laskelaagri eesmärgiks on jao lahingutegevusest tervikpildi andmine ning võimalikult sidusa ja realistliku tegevustiku harjutamine," ütles pioneeripataljoni ülem major Vesse Põder. Põderi sõnul läheb õppusel näiteks kaitselahing üle rünnakuks, millele omakorda järgneb kiirvaritsus. Samuti mängitakse kolme päeva jooksul läbi olukord, kus patrulliv lahingpaar satub vastasega tulevahetusse.

"Lisaks reakoosseisule asetab selline stsenaarium kõrgeid nõudmisi meie ajateenijatest jaoülematele, kes õpivad olukorraga kiiresti kohanema ning kriitilistel hetkedel otsuseid langetama," ütles pioneeripataljoni ülem.

Kokku võtab harjutusest osa 144 ajateenijat ja 16 tegevväelast. Pioneeripataljoni peamine ülesanne on aeglustada, raskendada või peatada vastase üksuste ja lahingumasinate liikumist või manöövreid ning toetada oma üksuste manöövrit liikuvuse tagamise teel. Pioneeripataljoni ajateenijatele õpetatakse miinide käsitsemist, lahingdemineerimist, välikindlustamist, pioneeritehnika kasutamist ja tõkete rajamist, lisaks antakse pioneeridele jalaväelase baasteadmised.