Saalis olid peamiselt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna parlamendisaadikud, kes seaduse eelnõu kohta täpsustavaid küsimusi esitasid.

Kõnepuldis selgitasid seaduse eelnõu nii Andres Anvelt kui ka Valdo Randpere. Tänast istungi iseloomustab märksõna "venitamine", sest 15 minutit pärast istungi lõppu peaks algama õiguskomisjoni istung, kus laual kooseluseaduse rakendusaktide muudatusettepanekud.

Seal on väga oluline hetk, sest laual on ka Yoko Alenderi muudatusettepanek võtta rakendusaktide eelnõust välja need punktid, mis nõuavad 51 häält. Selle häälte arvu kokkusaamine sõltub IRL-ist. Samuti on komisjonil vaja teada, kas hääled on koos, sest täna oleks vaja otsustada, kas rakendusaktid lähevad järgmisel nädalal suurde saali või mitte.

Seega peab enne komisjoni istungi algust selge olema, kas IRL suudab vajalikud hääled tagada. Sellega IRL hetkel tegelebki. Seda ei tee aga kooseluseaduse põhimõtteline vastane fraktsioonijuht Priit Sibul, vaid erakonna esimees Margus Tsahkna.

Eesti Päevalehele teadaolevalt istusid pikaks venitatud riigikogu istungi ajal kolme koalitsioonierakonna esimehed koos ja arutasid kooseluseaduse rakendusakte puudutavate asjade seisu.