Eile toimus Tallinnas rahvarinde muuseumis konverents „Millist presidenti Eesti ootab?“, kus esinenud Edgar Savisaar rääkis, et kavatseb oma otsusest presidendiks kandideerimise osas teada anda 7. juunil rahvusraamatukogus toimuval Keskerakonna üritusel. Seal analüüsib Savisaar oma ettekandes presidendivalimistega seonduvat.

Keskerakonna volikogu koguneb 11. juunil, mil Keskerakonna esimees teeb ettekande poliitilisest olukorrast, riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson annab ülevaate fraktsiooni tööst, Yana Toom annab ülevaate tööst Euroopa Parlamendis ja valitakse ka Keskerakonna presidendikandidaat. Kandidaadid saavad oma seisukohti tutvustada ja volinikelt toetust küsida.

Keskerakondlastest on seni oma valmisolekust presidendiks kandideerida teatanud riigikogu keskfraktsiooni asejuht Mailis Reps, riigikogu liige Peeter Ernits ja Marina Riisalu (Aivar Riisalu abikaasa), kuid oodatakse kahtlemata ka, mida otsustab Edgar Savisaar, kes on lubanud kandideerimist tõsiselt kaaluda.

Kui eile kirjutasime, et kõige tõenäolisem on, et volikogu koosolekul jäävad konkureerima Mailis Reps ja Edgar Savisaar, siis Savisaare Hundisilmal peetud sünnipäevapeol liikvel olnud Keskerakonna logoga flaierit nähes võib vast väita, et see tõenäosus just kasvas.