„Lapse eralasteaeda panek on paljudele lapsevanematele ainuke võimalus ja seda erinevatel põhjustel, olgu selleks lapse tervis või linna poolt saamata jäänud lasteaiakoht. See on põhjus, miks on õige linnal toetada eralasteaedasid samal põhimõttel, nagu munitsipaallasteaedasid," selgitas Pillak.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe sõnul on senini see nii olnud, kuid suve alguses otsustas linnavalitsus seda põhimõtet muuta. „Tallinna linnavalitsuse otsus jätta eralasteaedades käivad lapsed ilma toetuseta, paneb mitmed pered väga raskesse olukorda," lisas ta.

Eralasteaedade toetamise põhimõtete muutmist on kritiseerinud ka õiguskantsler ja Pillaku arvates põhjusega, sest uus kord on ebaõiglane ja selles ei ole seatud esikohale laste huvid. "Õiguskantsler saatis Tallinna linnapeale märgukirja, milles palub praegust eralasteasutuse toetamise korda paindlikumaks muuta ning viia vastavusse nii põhiseaduse kui ka lapse õiguste konventsiooniga," rääkis Pillak. „Lisaks toob õiguskantsler välja laste ebavõrdse kohtlemise, mis kaasneb pealesunnitud lasteaia vahetusega, kui saadakse koht munitsipaallasteaias."

„Olen õiguskantsleriga sama meelt, et väikeseid tallinlasi tuleb kohelda võrdselt. On vale panna lapsevanemad sundolukorda, kus nad peavad valima lasteaia vahetuse ja kallima lasteaiatasu vahel," on Pillak veendunud .

„Alushariduse rahastamisel peavad olema esikohal laste ja nende vanemate heaolu. Ootan linnapealt kahe nädala jooksul ettepanekuid selle kohta, mida linnavalitsus teeb, et suvel elluviidud ebavõrdne laste kohtlemine ära lõpetatakse," ütles Pillak viidates linnapeale esitatud arupärimisele.