Ühenduse kõneisik Krista Kvarnströmi sõnul on meeleavalduse eesmärgiks juhtida valitsuse tähelepanu vajadusele haldusreformi küsimuste arutamisel arvestada ka kohalike elanike arvamusega.

Nõo valda ootab ees sundliitmine Elva vallaga. Loodava Elva valla moodustavad vabatahtliku liitumise tulemusena Puhja, Rannu, Konguta, Rõngu ja Palupera vallad ning Elva linn.

Kui valdade volikogud olid Nõo sundliitmise vastu, siis ainsana toetas seda Elva linn. Tartu maavalitsuse poolt korraldatud arvamusküsitluses osales Elvas siiski vaid 0.72% hääleõiguslikest elanikest ja sundliitmist toetas 18 inimest 34 osalejast.

Kvarnström selgitab, et suurem osa liikumist toimub Tartu suuna ja teises suunas asuvasse Elvasse inimestel igapäevaselt asja pole.

"Tööl käiakse Tartus, koolis käiakse Tartus, poes käiakse Tartus, asju käiakse ajamas Tartus. Teisel pool asuvasse Elvasse aga inimestel asja igapäevaselt pole.," selgitab ta.

Sel samal põhjusel on Nõo vald haldusreformi käigus olnud seisukohal, et kui iseseisva omavalitsusena jätkata ei saa, siis liitumine võiks toimuda pigem Ülenurme või Kambja vallaga.

Aprilli lõpul toimus Nõo vallavalitsuses rahvaküsitlus, milles oma arvamust käis avaldamas 2045 inimest ehk 60.7% hääleõiguslikest elanikest. Elva vallaga liitumise vastu oli 1792 vastanuist ehk 94.6% küsitlusel osalenuist.

Iseseisva omavalitsusena jätkamist soovis 95.4% arvamusküsitluses osalenuist Nõu valla elanikest.