Täna hommikul Pihkof seda vestlust ei mäletanud. Pärastlõunaks tuli tal aga meelde, millist vestlust Aeg meenutada võis.

Kooseluseaduse rakendussätete vastuvõtmine enne kooseluseaduse jõustumist tagab Pikhofi sõnul õiguskindluse ning on kooskõlas õigusriigi põhimõtetega. "Sotsiaaldemokraadid peavad oluliseks, et rakendussätted võetakse vastu ning on loomulik, et seletame oma seisukohta teiste fraktsioonide liikmetele," kommenteeris Pikhof.

"Olen suhelnud Raivo Aegi ja kõigi teiste õiguskomisjoni liikmetega korduvalt ning teen seda ka edaspidi. Minu kohustus on tagada, et kõik komisjoni liikmed oleksid teadlikud, mida rakendussätete mittevastuvõtmine kaasa toob. Olen kindel, et ratsionaalsete argumentidega on võimalik mõjutada nende saadikute arvamust, kes on võtnud kahtleva eelhoiaku," ütles õiguskomisjoni esimees Pikhof.

Mingist survestamisest ja ähvardamisest on tema sõnul põhjust rääkida vaid IRL fraktsiooni siseselt.

"Mõned IRL-i poliitikud, kes on varem kinnitanud, et nad ei toeta EKRE ettepanekut, muutsid ootamatult oma seisukohta. Üks nendest on ka Juhan Parts," kommenteeris Pikhof.

"Mis puudutab küsimust tema sobivuse kohta Euroopa Kontrollikotta, siis põhjused, miks sotsiaaldemokraadid otsustasid teda mitte toetada, on seotud ikkagi Eestile kahjulike otsustega, mida Parts on ministrina teinud. Kooseluseaduse rakendussätete hääletamisega on seost vaid niipalju, et minu hinnangul peaks nii tähtsale kohale Eestit esindama minema inimene, kes ei allu partei käsuliinile ja julgeb oma seisukohale kindlaks jääda," teatas Pikhof.