„Kuigi Pihlil on pikk staaž miilitsas ja kaitsepolitseis, arvan, et ta on hingelt hoopis hea raamatupidaja ja administraator,“ ei näe Pikaro Jüri Pihli kiires poliitilises karjääris ohtu Eesti julgeolekule.

Pikaro sõnul ei oma Pihl mingit infot, mis võiks talle poliitikas kasuks tulla. „Hästi informeeritud on need, kellel on isiklikku infot, teiste ettekannete lugemine näitab vaid lugemisoskust,“ rääkis Pikaro Delfile, lisades, et ta ei ole kunagi kuulnud Pihli isiklike allikate olemasolust.

Ainukest ohtu näeb Pikaro Jüri Pihli abielus riigiprokuröriga. „See võib teatud otsuseid mõjutada,“ ei taha Pikaro seda teemat rohkem puudutada.

Tundes Jüri Pihli juba 35 aastat, ei ole Pikaro kunagi märganud sotside vastsel esimehel sotsiaaldemokraatlikke vaateid. „Sotsid tegid talle kõige parema pakkumise,“ näeb Pikaro põhjust, miks Pihl sotsiaaldemokraatide ridades poliitikasse põrutas.

„Ta käitub poliitikas rämedalt,“ lisas Pikaro. „See näitab kultuuritust, kui ta viskab Tallinna linnapeale kinda või ütleb Reformierakonnale, et nende vaated on iganenud.“