“Ütlen oma isikliku arvamuse — roolijoodik jääb ikka roolijoodikuks, kuid mitte ainult sõna otseses mõttes,” ütles Pikaro Delfile. “Ei saa olla nii, et inimene esimesed 38 eluaastat on puhas poiss ja siis järsku sajab talle tühja koha pealt kaela võimu kuritarvitamise süüdistus,” lisas õigusanalüütik Pikaro.

Pikaro sõnul on hea, et Tsahkna-sugune mees kinni võeti. Mingit poliitilist tellimust ta reformierakondlasest suurärimehe Neinar Seli ja Anders Tsahkna juhtumi ei näe. “Sellise süüdistusega tullakse lagedale siis, kui millegi muuga pole end kaitsta,” märkis Pikaro.

Kapo ja prokuratuur oleks vähemalt võinud üritada oma nägu säilitada, kui nad Seli krimasja algatasid, nentis Pikaro. “See, et nad lõpetasid selle juba järgmisel päeval, näitab, et nad said instrueeritud, et kuulge — lõpetage ära.”

Pikaro tõdes, et ka Seli kriminaalasja algatamise ja lõpetamise puhul ei usu ta poliitilisse niidi tõmbamisse, küll aga sellistesse, kus määravaks on isiklikud suhted.

“Otsalt oli ka lihtsalt üks pidurdamatu tüüp, kes mõtles, et ta võib kõike, kui Seli on ta sõber ja Andrus Ansip tuttav. Ilma imetava isata poleks Otsalti kamp Lõuna-Eestis tegutseda saanud.”