Täna hommikul kella 5.20 ajal sai pääste- ja koordinatsioonikeskus JRCC Tallinn automaatse häireteate Soome lipu all sõitva kalalaeva „Florence“ raadiopoilt, mida asuti koostöös Soome piirivalvega kontrollima. Teade laekus Eesti ja Soome majandusvööndi piirilt, ca 13 meremiili Aegna saarest põhja poolt, teatas politsei- ja piirivalveamet.

JRCC Tallinn võttis ühendust teiste antud piirkonnas sõitnud alustega, kuid nähtavust piiras äärmiselt tihe udu ning keegi „Florence`t“ ega selle meeskonda ei märganud. Ka raadio teel ei õnnestunud kellelgi kalalaeva Eesti kodanikest meeskonnaliikmetega kontakti saada.

Kella poole seitsme ajal hommikul saadeti kadunud alust otsima PPA lennusalga helikopter ning Turust asus teele Soome piirivalvekaater Merikarhu. Appi tuli ka samas piirkonnas olnud Leedu kaubalaev „Kaunas“. Soome Kella kaheksa ajal liitus päästeoperatsiooniga PPA kaater „Merelõvi“.

Tunde väldanud otsingute käigus leiti uppunud kalalaeva tükke ning kella üheksa ajal märkas Leedu kaubalaev „Kaunas“ lõpuks ka päästeparve nelja meeskonnaliikmega, kes kõik elus ja terved.

Kella 11 ajal jõudis „Merelõvi“ koos kalalaeva päästetud meeskonnaga piirivalvesadamasse, kus mehed anti juba üle kiirabile, kes toimetas nad tervisekontrolli.

Kõik õnnetuse täpsemad asjaolud on veel selgitamisel.

Päästetud mehed Merelõvile üle andnud Soome piirivalvelaev Merikarhu teel lõppenud päästeoperatsioonilt minema. Tihedam joon tähistab kohta, kus laev pikemalt juba alates 6.30st tiirutas.

JRCC (inglise keeles: rescue center) Tallinn on Politsei- ja Piirivalveameti koosseisus olev pääste- ning koordinatsioonikeskus, mis korraldab ja juhib otsingu- ning päästetöid merel ja piiriveekogudel.