Kaks Pärnus Niidupargi metsas jalutanud naist leidsid lühikese nööriga kaelapidi puu külge seotuna äsjapoeginud hundikoera, kelle käpad olid samuti nööriga kinni ja peas kollane kilekott, kirjutas Pärnu Postimees mai alguses.

Pärnu varjupaik piinatud looma ei tahtnud, vaid lasi peale põgusat kosumist taas hulkuma. Seejärel sattus loom kohaliku loomaarsti juurde, kes aga ei saanud teda kauem enda juures hoida.

Eesti Loomakatse Seltsi (ELS) juhatuse liige Kairi Sepp tõi koos kolleegiga pühapäeval koera Tallinnasse, kuna ka looma endine peremees ei soovinud kutsat tagasi võtta. „Nad suisa palusid, et viigu me ta teise linna, sest muidu äkki tuleb koju tagasi,” lausus Sepp.

Kairi Sepa sõnul pole eelmise pererahva seotust piinamisega tõestatud.

Hetkel tegelevad varjupaik ja ELS koerale uue kodu otsimisega, mis kindlasti peab olema palju läbielanud loomale turvaline koht kogu tema järgnevaks eluks. „Koer on ülisõbralik ja armas, ta ei ole kõigest hoolimata kaotanud usaldust inimeste vastu,” lausus Sepp.

ELS loodab väga, et Pärnu politseil õnnestub looma piinaja(d) tabada ning määrata neile karm karistus selle kohutava teo eest. Politsei on loomapiinamise uurimiseks algatanud kriminaalasja.

Samas tunneb ELS muret kodutute loomade olukorra pärast Pärnus, kuna hästitoimiva varjupaiga vajalikkus on antud juhtumi tõttu enam kui tõestatud. „Anname omapoolse panuse, et antud situatsioon võimalikult kiiresti positiivse lõpplahenduseni jõuaks,” lausus Sepp.