Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul oli justiitsminister Pevkuri India visiidi eesmärk küberturvalisust käsitleva tippkohtumise väisamine, mille raames ta tegi ettekande IT- ja küberturvalisuse teemadel.

Planeeritud visiit sattus samale ajale, mil arutati Indias vahi all viibivate eestlaste vabastamist. Pevkur kavatses Eesti meremeeste teemat puudutada kohtumisel India justiitsministriga, kuid kohtumine jäi ära. "Kohtumine jäi esmalt ära lennu hilinemise tõttu ning järgmisel päeval oli India justiits- ja infotehnoloogiaministril Kapil Sibalil väga pikk tööpäev parlamendis. Uut kohtumisaega ei jõutud leida," selgitas ta.

Tuuliku sõnul ei käinud Pevkur ka vangistatuid vaatamas. Justiitsminister viibis visiidil New Delhis, eestlased on aga vahi all Chennai linnas ehk hinnanguliselt 1700 kilomeetri kaugusel.

Minister osales ka India kaubandus- ja tööstuskodade liidu ümarlaual teemal "E-valitsus ja läbipaistvus - kogemuste jagamine," kus rääkis eesti ettevõtluskeskkonna avatusest ja kutsus üles India ettevõtjaid Eestisse investeerima, ning kohtus India ettevõtlusministri Sachin Pilotiga.

Välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind selgitas, et juhtumit ei maksa üks-ühele võrrelda näiteks pantvangi võetud Eesti jalgratturite omaga, kuna antud juhul on eestlased vahistatud ametlikult ja nende eest vastutab firma, kes nad sinna saatis.

"India ametivõimud on öelnud, et nad teevad iga hetk kautsjoniotsuse. See tuleb loodetavasti tänase jooksul, siis saame edasisi samme planeerida," rääkis Lind.

Ta märkis, et Paet on oma kolleegile kirjutanud ja juhtumi asjaolud on ministeeriumile teada. "Vastutav on ikkagi laeva omanikfirma Advanfort, kelle advokaadid juhtumiga tegelevad. Meie omalt poolt kaalume iga päev olukorda ja meil on kohal ka konsul, kes asjaga tegeleb. Praegu pole meil põhjust arvata, et laeva omanikfirma ei teeks kõike, et nad sealt vabaneksid," tõdes Lind.