"Oluline on see, et viimasel ajal on vähem populaarsed teemad olnud rohkem pildil ja valitsuse poolt parlamenti saadetud positiivsed teemad nagu lastetoetused, tööjõumaksude alandamine ja julgeolekuga seotud investeeringuotsused ei ole nii palju tähelepanu saanud. Eks sellise negatiivse sõnumiga tulva pealt on valitud erakondade populaarsuse langus võib olla põhjendatav," selgitas Pevkur.

Ta lisab, et praegu on lühiajalised negatiivse varjundiga debatid saanud avalikkuses rohkem tähelepanu kui Eesti elu pikemaajalisemalt mõjutavad otsused.

"Selge on see, et Reformierakond on vaieldamatult suurema vastutuse all, eriti mis puudutab viimaseid debatte Euroopas toimuvate muudatustega seoses pagulaspoliitikaga," sõnas Pevkur.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tõusu mõjutajaks võib Pevkuri arvates olla uue erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski tulek. "Küsimus pole isegi konkreetselt isikus, vaid pigem selles, et on toimunud mingi muutus sotsiaaldemokraatide leeris ja eks aeg näitab, kas see puhtalt faktiline muutus on ka pikemaajalisema mõjuga sotside populaarsusele."

Pevkuri arvates tuleks oodata, kui ühiskonnas populaarsemad otsused vastu võetakse ning siis vaadata, missugune on siis valitsuses olevate erakondade toetus.

Reformierakonna toetusprotsent kahanes ühe kuuga 18 protsendilt 16 protsendile.