Peaminister ei osanud öelda, kas ta ootamatult ilmnenud tervisemurega ka Eestis end arstidele näitama läheb. "Kes seda teab," ütles Ansip.

"Mina soovitaks näidata," poetas sotsiaalminister Hanno Pevkur.

"Leedus arstid tegid kindlasti rohkem kui nad oleks pidanud tegema. Minu meelest. Kui sul on mingisugune äge valu, siis nemad kahtlustavad kõikvõimalikke muid tüsistusi, et sul on selgroos mingid diskid
kahtlsustasid tüsistusi, et selgroos mingid diskid lülide vahel puru, või on pimesool lõhkenud, või neerud," kirjeldas Ansip arstide muret.

"Nad korraldasid väga põhjalikud uuringud: magnetresonantsuuring ja ültraheliuuring... millest ma poleks osanud Eestis mõeldagi, et ma kuhugi torusse kahekümne viieks minutiks lähen, magnetvälja," rõõmustas Ansip huvitava kogemuse üle.

"Minu jaoks olid uuringutulemused rõõmustavad, midagi puru ei ole ja kõik on õigel kohal," kinnitas peaminister.

Tema sõnul ei jaganud arstid tema esialgset arvamust, et tegu on liigsest sporditegemisest tuleneva probleemiga. Pigem peeti põhjuseks istuvat eluviisi. "Seda ei öeldud, et tuleb lamama jääda."

"Olen tänulik nendele Leedu arstidele. Kui võõra riigi peaminister tunneb järsku mingit kohutavat valu - aga see oli selline valu, millist ma varem tundnud ei ole - siis nad hakkavad otsima põhjusi ja nad tegid seda ülima põhjalikkusega."

Seepeale rõhutas sotsiaalminister Pevkur, et samu uuringuid oleks muidugi saanud Eestis ka teha.