Ta tõi näiteks praeguse Ukraina kriisi, kus nii inimeste kui salakauba vedu üle Ukraina-Vene piiri käis piiriäärsete usaldusväärsete talude kaudu. Arvestades ka kaitsepolitseinik Eston Kohveri hiljutist röövimist Eesti-Vene piirilt ei pidanud Pevkur kuidagi praegu õigeks piiranguid leevendama hakata.

Keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin on valmis saanud eelnõuga, mis lubaks 180 000-l Eestis pikaajalise elamisloa alusel elaval inimesel osta 0,2 hektari ulatuses maad Venemaa piiri lähistel. Just selle eelnõu toetamist sotsid väidetavalt ka Reformierakonnaga arutasid, aga Reformierakond oli vastu.

Samas pidi ka Pevkur nentima, et pahatahtlikel eesmärkidel maa kasutamiseks ei pea seda sugugi omama eraisikuna, vaid selle võib osta näiteks juriidilise isiku nimele, seda võib üürida või mõnel muul moel enda valdusesse saada. Kuna keelatud on vaid piiriäärse maa ostmine, siis kas praegune seadus on liiga leebe ja vajab karmistamist?

Pevkur ei kiirustanud olemasolevat korda ei leebemaks ega karmimaks muutma. "Oleme avatud igale ettepanekule, mis aitab Eesti julgeolekut suurendada," lausus Pevkur.