Meilivastusena vormistatud kiri läks pimekoopiana ka riiklikule lepitajale Henn Pärnale. Kirja lõpus pakub sotsiaalminister välja kohtuda homme riikliku lepitaja juures.

Hanno Pevkuri avalik kiri:

Lugupeetud Katrin Rehemaa

Tänan Teid läbi avaliku meedia esitatud kutse eest. Nii nagu arstide liit läbirääkimiste käigus on varasemalt ka ise kinnitanud, peavad praeguses töötülis kollektiivlepingu läbirääkimisi haiglate liit tööandjate esindajana ning töötajate esindajana arstide liit ning tervishoiutöötajate kutseliit. Minule teadaolevalt ei ole haiglate liidu volitused läbirääkimiste pidamiseks kusagile kadunud ja ma väga loodan, et suudate kollektiivlepingu esimesel võimalusel alla kirjutada, et patsiendid taas tavapärast arstiabi saaksid.

Mäletatavasti nii mina kui asekantsler Ivi Normet olime eelmisel nädalal haiglate liidu, arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutseliidu läbirääkimiste juures ja oleme kindlasti valmis olema ka edaspidi läbirääkimiste juures kui töötüli osapooled seda vajalikuks peavad. Tänase päeva jooksul on teatavaks saanud, et haiglate liit pöördus töötüliga seonduvalt riikliku lepitaja poole. Sellest teadmisest tulenevalt suhtlesin veel täna õhtul ka riikliku lepitajaga, kes kinnitas mulle kavatsust töötüli osapooled, ehk haiglate liit, arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit enda juurde kutsuda juba homme. Samuti suhtlesin Haigekassa juhi Tanel Rossiga ning ka tema avaldas valmisolekut kohtumise juurde tulla, kui osapooled seda soovivad.

Lähtudes eeltoodust teen ettepaneku oodata ära riikliku lepitaja kutse töötüli osapooltele ja kohtuda homme riikliku lepitaja juures viimase poolt väljapakutud ajal ning kohas.

Lugupidamisega

Hanno Pevkur