Pevkur rääkis valitsuse pressikonverentsil, et ministeeriumid on püüdnud infot koguda erinevatest paikadest ja hetkel on teada, et nimetatud Vene Föderatsiooni armee kooril on idee tulla Eestisse, kuid ühtegi kontserdipaika pole kokku lepitud.

"Olgu üle kinnitatud, et Eesti riik ei ole võtnud ühtegi ametlikku positsiooni, kas kedagi lubatakse Eestisse," rääkis Pevkur.

Pevkur lisas, et avalike andmete kohaselt planeeris ansambel alustada suve lõpust turneega ja nad sooviksid külastada 40 linna ning tulla detsembris ka Eestisse.

Senimaani on bänd käinud Rumeenias, Sloveenias, Itaalias, Prantsusmaal, Belgias ja Šveitsis, kuid Eestis Pevkuri sõnul hetkeseisuga ei ole ühegi kontserdipaigaga tehtud ühtegi kokkulepet.

Seega ei ole ministri sõnul sellekohased spekulatsioonid kohased. Küll aga kinnitas Pevkur, et Eesti riik ei tolereeri Nõukogude Liidu propaganda ja ideoloogia promomist. Pevkuri kinnitusel andis see bänd 2005. aastal kaks kontserti Tallinnas ja Ahtmes, toona polnud sellist debatti.

Maailmakuulus Aleksandrovi Punaarmee laulu- ja tantsuansambel teatas suve lõpus, et tuleb detsembris Tallinna, et siinse kontserdiga tähistada 70 aasta möödumist suurest võidust ja "kasvatada austust Venemaa vastu".