Kaarma, Kärla ja Lümanda vallad Saaremaal tahavad ühineda, aga kõige viimasel hetkel ehk valitsuses heakskiitmise ajal tekkis takistus, sest mitu ministrit olid vastu uue omavalitsuse soovile saada nimeks Saaremaa vald.

Siseminister Pevkur oli olukorda kirjeldades mõneti nõutu. Uue valla nime kiitsid heaks kohalikud volikogud, seda arutati kohaliku rahvaga ja tollal polnud kellelgi vastuväiteid. Nimi käis läbi ka ministeeriumitevahelisel kooskõlastusringil ja ka siis polnud ühelgi ministeeriumil vastuväiteid. Vastuseis tekkis alles valitsuses, sest Saaremaa omavalitsuste liit oli selle vastu.

"Võiks ka küsida, kas Saaremaa omavalitsuste liit on ikka sobiv nimi, sest ka sinna ei kuulu kõik Saaremaa omavalitsused," märkis Pevkur.

Mis nüüd saab, pole veel selge. Pevkur on rääkinud Kaarma vallavanem Andres Tinnoga võimalustest, kuidas tupikust välja pääseda. Uue nime pakkumine tekitab raskuseid, sest seda tuleks uuesti arutada kohalikes volikogudes ja arvatavasti tuleks uuesti küsida nõu ka elanike käest, sest kohalikud elanikud olid just toetanud Saaremaa valla nime.

"Mina olen seda meelt, et kohaliku elu küsimusi peaksid otsustama kohalikud inimesed," toetas Pevkur ühinevate valdade soovi end Saaremaa vallaks nimetada.