Siseminister Hanno Pevkuri sõnul eraldatakse järgmise aasta riigieelarvest palgatõusuvahendeid vaid neljale valdkonnale, milledest üks on ka sisejulgeolek ja turvalisus. "Kui palju konkreetselt ühel või teisel ametikohal palk tõuseb, on PPA juhtide otsustada ja kindlasti on juhtkonnal õigus suunata vahendid eelkõige sinna, kus king kõige rohkem pigistab," lisas Pevkur.

Eelarvet laiemalt kommenteerides ütles Pevkur, et siseministeeriumi tuleva aasta eelarve prioriteediks on piiriturvalisuse suurendamine. „Kuigi alati tahaks rohkem, võib järgmiseks aastaks planeeritud vahenditega siiski jääda rahule - meie järgmise aasta kogueelarve kasvab pea 10 protsenti. Eraldi piiri väljaehitamiseks on planeeritud 20 miljonit eurot, millele lisanduvad välisvahendite toel soetatavad uued maasturid, veesõidukid, droonid, radarid ja veel palju muud," märkis Pevkur.

Kuna politsei ja piirivalve on viimastel aastatel läbi teinud palju muudatusi, soovis minister ametile töörahu. "Vaatamata sellele, et peame valitsemisala koosseisusid vähendama 55 inimese võrra, oli minu otsus, et kärbe ei puuduta PPA-d," ütles Pevkur ja soovis kõne lõpetuseks õnne kõigile neile, kes tähtpäeval tunnustusega äramärkimist leidsid.