„Kahjuks on iga uue ja mahuka infosüsteemi töölepanek seotud riskidega ning võimalike tagasilöökidega. Vaatamata digiretsepti süsteemis ilmnenud probleemidele, olen eilse kohtumise tulemusel veendunud, et osapooled suudavad koostöös süsteemi tõrgeteta tööle saada“ lisas minister pressiesindaja teatel.

Haigekassa juhatuse esimehe Hannes Danilovi sõnul on senised kolm kuud näidanud, et tõrked tekivad tipptundidel ning palga ja pensioni väljamaksete päevadel.

„Neli aastat tagasi osapoolte poolt tehtud prognoosid süsteemi toimimiseks vajalike võimsuste kohta ei ole kahjuks tänastele ootustele vastavad. Aga tunneli lõpus valgus paistab ning kui kõik suudavad teha maksimaalse pingutuse, ei tohiks olla ületamatu takistus digiretsept korralikult toimima panna,“ lisas Danilov.

Eile kohtus sotsiaalminister Hanno Pevkur digiretsepti küsimustes Haigekassa juhatuse esimees Hannes Daniloviga, AS Microlink Eesti juhi Enn Saare ning AS Helmes nõukogu esimehe Jaan Pillesaarega. Lepiti kokku, et nii ministeerium, Haigekassa kui IT-firmad panustavad kõik maksimaalselt retseptikeskuse töös ilmnenud probleemide kõrvaldamisse.